Bewegen en sport

In Soest kunt u sporten en bewegen met een buurtsportcoach. De buurtsportcoaches werken binnen de gemeente samen met sportverenigingen, scholen en veel verschillende welzijnsorganisaties. Zo is bewegen en sport voor iedereen mogelijk binnen Soest. Wilt u een indruk krijgen van het veelzijdige sport- en beweegaanbod van de buurtsportcoaches in Soest? Kijk dan alvast naar deze film:

Heeft u vragen over de buurtsportcoach regeling? Stuur een mail naar de coördinator van deze regeling, Robbert Jaspers, r.jaspers@soest.nl of kijk op Sportinsoest.

Sporten met een beperking

Na zo’n 1,5 jaar dat onze buurtsportcoaches actief zijn in de gemeente Soes, hebben we een mooie buurtsportcoach film gemaakt. Deze film geeft een goed beeld van het veelzijdige sport en beweeg aanbod van de buurtsportcoaches, wat mogelijk voor u of uw omgeving interessant kan zijn. Heeft u hulp nodig? Kunnen wij u daar misschien bij helpen? Kijk op Sportinsoest in contact te komen met de buurtsportcoaches.

https://youtu.be/bc8IpvsKBBc

 

Soest biedt veel mogelijkheden voor mensen met een fysieke, verstandelijke en psychische beperking die graag sporten of bewegen. Zoekt u hierbij hulp of wilt u meer weten over het aangepast sporten in Soest? Dan kun u contact opnemen met de Beweegmakelaar Aangepast Sporten die ook onderdeel uitmaakt van de Buurtsportcoach regeling in de gemeente Soest. U kunt haar bereiken via beweegmakelaar.as@swos.nl of 06 36 08 85 90. Ook in het nieuws bij RTV Utrecht.

Jeugdsportfonds

Alle kinderen in de gemeente Soest moeten kunnen sporten, niemand buitenspel. Vaak betalen ouders de sportactiviteiten van hun kind, maar als dat financieel niet mogelijk is, probeert het Jeugdsportfonds Soest bij te springen. Ga voor meer informatie naar de website van het Jeugdsportfonds en klik op Soest.

 

Beweegmakelaar

Wat is een beweegmakelaar? Dit is iemand die samen met u kan spreken over de dilemma's die u ervaart bij bewegen en mobiliteit. Maar de Beweegmakelaar kan u ook helpen en adviseren bij het vinden van een sport- of beweeggroep. Sanne van den Berg is de Beweegmakelaar bij de SWOS en Elzis (Eerstelijns Zorg in Soest). Zij is deskundig op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. De Beweegmakelaar is er voor iedereen, van alle leeftijden, in Soest en Soesterberg. Zij maakt onderdeel uit van de Buurtsportcoach regeling in de gemeente Soest.
Wilt u contact? beweegmakelaar@elzis.nl of 06 40 76 16 83. U kunt ook een verwijzing via uw huisarts vragen.

Over

Zorgzaam Soest is een initiatief van de gemeente Soest en organisaties in Soest en Soesterberg.  Zorgzaam Soest gaat over zorg, welzijn en samenleven. Lees meer

Vraag of idee?

Ons kernteam werkt dagelijks aan Zorgzaam Soest en staat klaar voor uw vragen of suggesties voor verbetering. Laat het ons weten via het contactformulier

Community

Dé online community voor professionals en vrijwilligers verbonden aan organisaties die zich inzetten voor zorg, welzijn en samenleven in Soest, Soesterberg. Meld je nu aan.

 

 

Cookie settings