Zorg in Soest

Uw gezondheid is een groot goed. Soms is het nodig om hulp in te schakelen voor gezondheidsproblemen. In Soest vindt u een ruim aanbod aan gekwalificeerde zorgverleners: huisartsen, apotheken, fysiotherapeuten, thuiszorg en vele anderen.

Stichting ELZIS

De zorgaanbieders in de eerste lijn gezondheidszorg hebben met elkaar een netwerk opgericht om te zorgen dat de hulp zo goed mogelijk op elkaar aansluit. Dit netwerk heet Eerste Lijn Zorg In Soest (ELZIS).

Voorbeelden van dergelijke samenwerking zijn:

  • Huisartsen en fysiotherapeuten hebben een werkafspraak ontwikkeld voor mensen met ‘etalagebenen’.
  • Voor vragen over incontinentie kunt u terecht op het incontinentiespreekuur.
  • De huisarts heeft overleg met apotheek en thuiszorg als er begeleiding nodig is in de laatste levensfase.
  • Bent u geïnteresseerd in sport en bewegen, maar weet u niet precies wat bij u past? Dan kunt u een afspraak maken bij onze beweegmakelaar.
  • Heeft u op de huid een ‘verdacht plekje’ waarbij de huisarts twijfelt of het wel goed is, dan is er wekelijks een dermatologiespreekuur. Zo proberen we met elkaar de zorg voor uw gezondheid te bieden die u nodig heeft.

ELZIS werkt samen met de gemeente, bijvoorbeeld rond het thema ‘Mantelzorg’ en met de buurtsportcoaches. Samen voor een beter Soest, dat is waar ELZIS voor staat. Uw gezondheid verdient het.

 

Zorgverleners in Soest

Bij de Stichting ELZIS is meer dan 95% van de in de eerste lijn werkzame zorgverleners aangesloten. Een overzicht van hen vindt u ELZIS.

 

Zorgplein Soest

In het gebouw van het Zorgplein aan het Dalplein zijn veel zorginstellingen gevestigd. Van oudsher is het gebouw bekend bij de meesten vanwege het prikpunt voor bloedafname. Het Zorgplein is belangrijk voor de samenwerking tussen de verschillende zorgverleners in Soest. Een overzicht van wie er in het Centrum werken vindt u hier.

 

Online betrouwbare medische informatie

Indien u betrouwbare medische informatie zoekt, adviseert ELZIS u om Thuisarts te raadplegen.

 

Over

Zorgzaam Soest is een initiatief van de gemeente Soest en organisaties in Soest en Soesterberg.  Zorgzaam Soest gaat over zorg, welzijn en samenleven. Lees meer

Vraag of idee?

Ons kernteam werkt dagelijks aan Zorgzaam Soest en staat klaar voor uw vragen of suggesties voor verbetering. Laat het ons weten via het contactformulier

Community

Dé online community voor professionals en vrijwilligers verbonden aan organisaties die zich inzetten voor zorg, welzijn en samenleven in Soest, Soesterberg. Meld je nu aan.

 

 

Cookie settings