Steun en advies

De behoefte aan steun en advies hangt af van uw persoonlijke situatie. U heeft misschien vragen over praktische zaken, of u heeft weinig tijd voor uzelf of voor sociale contacten.

Of u zoekt een luisterend oor voor uw verhaal. Of u vindt het fijn om contact te hebben met andere mantelzorgers.

 

U kunt voor steun en advies contact zoeken met de zorg- of hulpverlener van degene voor wie u zorgt. Bijvoorbeeld uw klantregisseur van de gemeente. Of uw casemanager dementie, de begeleider van de dagopvang, de wijkverpleegkundige, de ouderenconsulent, uw huisarts, de begeleider van uw lotgenotengroep, uw cliëntondersteuner of maatschappelijk werker.
 

Steunpunt Mantelzorg

Heeft u geen contactpersoon  met een zorg- of hulpverlener, dan kunt u voor steun en advies terecht bij het Steunpunt Mantelzorg via telefoonnummer (035) 6093411, van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Of via steunpuntmantelzorg@soest.nl.

Bij het Steunpunt Mantelzorg kunt u terecht voor registratie, voor praktische hulp, of een luisterend oor. De mensen van het steunpunt bespreken samen met u wat in uw situatie nodig is om een goede balans te behouden. Zij kunnen bijvoorbeeld adviseren over mantelzorgen naast een betaalde baan, advies geven aan jonge mantelzorgers en u meer vertellen over het ontmoeten van lotgenoten of het volgen van een cursus . Soms is het nodig om de huishoudelijke hulp toelage (HHT) in te zetten.  Het Steunpunt organiseert elk jaar het mantelzorgcompliment en de Dag van de Mantelzorg.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze diensten.

Over

Zorgzaam Soest is een initiatief van de gemeente Soest en organisaties in Soest en Soesterberg.  Zorgzaam Soest gaat over zorg, welzijn en samenleven. Lees meer

Vraag of idee?

Ons kernteam werkt dagelijks aan Zorgzaam Soest en staat klaar voor uw vragen of suggesties voor verbetering. Laat het ons weten via het contactformulier

Community

Dé online community voor professionals en vrijwilligers verbonden aan organisaties die zich inzetten voor zorg, welzijn en samenleven in Soest, Soesterberg. Meld je nu aan.