Op zoek naar werk

Bent u op zoek naar werk? Hieronder ziet u wat u kunt doen.

Werk vinden

U kunt werk vinden op verschillende manieren:

  • Laat iedereen weten dat u werk zoekt. Bijvoorbeeld familie, vrienden, kennissen, buren of mensen van de sportclub.
  • Bekijk banen op Werk (dat is de website van UWV) of Nationale Vacaturebank.
  • Schrijf u in bij meerdere uitzendbureaus. Op Uitzendbureau vindt u vacatures van veel uitzendbureaus.
  • Gebruik social media als Linkedin en zet uw cv erop.
  • Begin met vrijwilligerswerk. Zo vergroot u de kans op een betaalde baan. Bij Balans Buro Vrijwilligerswerk vindt u vrijwilligers vacatures in Soest.

Leren en werken

Komt u van school, wilt u meteen aan de slag maar moet u het vak nog leren? Kijk dan op Lerenenwerken of meldt u zich aan bij het Leerwerkloket in Amersfoort.

Ook als u een carriëreswitch wil maken en geen recht op studiefinanciering heeft zijn er mogelijkheden een opleiding te volgen. Kijk hiervoor op de website van DUO.

 

Hulp nodig?

Op de Werk kunt u terecht voor tips voor het schrijven van een sollicitatie of CV. Lukt het niet om werk te vinden? Dan kunt u terecht bij Uitvoeringsorganisatie BBS. Iedereen die zich aanmeldt, krijgt een gesprek met een klantregisseur. De klantregisseur onderzoekt samen met u wat u nodig hebt om zo snel mogelijk aan het werk te komen. U kunt zich aanmelden via het online formulier.

Jongeren tot 27 jaar kunnen terecht bij het Jongerenloket.

Het Jongerenloket helpt met: 

  • Het vinden van een baan.
  • Advies over werken en leren.
  • Voorlichting over kansen op de arbeidsmarkt.
  • Netwerken.
  • Doorverwijzing naar andere soorten hulp.  

Klik hier om door te gaan naar de website van het Jongerenloket.

Begeleiding voortijdige schoolverlaters

Een diploma op minimaal havo of mbo-2 niveau legt een goede basis voor jongeren om zichzelf sociaal en economisch te kunnen redden. Om het aantal voortijdig schoolverlaters tot 23 jaar zonder havo- of mbo-2 diploma te verminderen, is in elke regio in Nederland een Regionaal Meld- en Coördinatiepunt (RMC) ingesteld. In het Regionale Meld- en Coördinatiepunt van de gemeente Amersfoort werken gemeenten in de regio Eem (Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg) samen om (dreigende) voortijdig schoolverlaters tussen de 18 en 23 jaar te begeleiden. Jongeren zelf, maar ook de ouders van jongeren die dreigen uit te vallen of al gestopt zijn met school kunnen contact opnemen met het RMC via de website van het Jongerenloket.

 

0 Files: 

Over

Zorgzaam Soest is een initiatief van de gemeente Soest en organisaties in Soest en Soesterberg.  Zorgzaam Soest gaat over zorg, welzijn en samenleven. Lees meer

Vraag of idee?

Ons kernteam werkt dagelijks aan Zorgzaam Soest en staat klaar voor uw vragen of suggesties voor verbetering. Laat het ons weten via het contactformulier

Community

Dé online community voor professionals en vrijwilligers verbonden aan organisaties die zich inzetten voor zorg, welzijn en samenleven in Soest, Soesterberg. Meld je nu aan.

 

 

Cookie settings