Schuldhulpverlening

Wat kunt u zelf doen?

Heeft u moeite om op tijd de rekeningen te betalen of om uw schulden af te lossen? Maak een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Goede websites die u kunnen helpen om uw situatie in kaart te brengen zijn te vinden op Zelfjeschuldenregelen. Als u meer uitgeeft dan er aan inkomsten binnenkomt, dan is het goed om na te gaan of u uw inkomsten kunt vergroten. Misschien is het mogelijk dat u of uw partner meer gaat werken.

U kunt ook onderzoeken of u wel gebruik maakt van alle voorzieningen waar u recht op heeft. Ontvangt u bijvoorbeeld alle toeslagen van de belastingdienst of maakt u gebruik van kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Voor een overzicht van waar u mogelijk recht op hebt, kunt u vrijblijvend uw gegevens invullen op Berekenuwrecht.

Probeer ook te bezuinigen op uw uitgavenpatroon. Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) helpt u om de juiste keuzes te maken. Kijk eens op persoonlijk budgetadvies van Nibud.

Voorkom dat schulden hoger worden door incassokosten. Open altijd uw post. Neem zo snel mogelijk contact op met de schuldeiser als u de schuld niet in één keer kunt terugbetalen. Vraag om een betalingsregeling en houd u daar ook aan. Zo voorkomt u dat uw problemen groter worden.

Schuldhulpverlening

Heeft u schulden en komt u er zelf niet meer uit? Wacht dan niet te lang om hulp te vragen. Schuldhulpmaatje Soest helpt u graag op weg naar financiële vrijheid. Schuldhulpmaatje biedt gratis begeleiding door getrainde vrijwilligers, persoonlijke aandacht en begeleiding naar instanties zoals de gemeente, UWV of rechtbank. Klik op de website van uitvoeringsorganisatie BBS voor meer informatie en om u aan te melden.

0 Files: 

Over

Zorgzaam Soest is een initiatief van de gemeente Soest en organisaties in Soest en Soesterberg.  Zorgzaam Soest gaat over zorg, welzijn en samenleven. Lees meer

Vraag of idee?

Ons kernteam werkt dagelijks aan Zorgzaam Soest en staat klaar voor uw vragen of suggesties voor verbetering. Laat het ons weten via het contactformulier

Community

Dé online community voor professionals en vrijwilligers verbonden aan organisaties die zich inzetten voor zorg, welzijn en samenleven in Soest, Soesterberg. Meld je nu aan.

 

 

Cookie settings