Wettelijke toeslagen

Huurtoeslag

Als uw inkomen te laag is voor de maandelijkse huur van uw woning dan kunt u huurtoeslag krijgen. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van uw huurprijs, inkomen en woonsituatie. De huurtoeslag kunt u aanvragen bij de belastingdienst.

Zorgtoeslag

Om de premie van de zorgverzekering te betalen, komen mensen met een laag inkomen in aanmerking voor een zorgtoeslag. De hoogte van deze toeslag is afhankelijk van uw inkomen en dat van uw eventuele partner. De zorgtoeslag kunt u aanvragen bij de Belastingdienst.

Kindgebonden budget

Kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen tot 18 jaar. Die krijgt u naast de kinderbijslag. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van uw inkomen, hoeveel kinderen u heeft en hun leeftijd. Als alleenstaande ouder krijgt u een hoger kindgebonden budget van de Belastingdienst. U krijgt bij uw kindgebonden budget een zogenoemde alleenstaande-ouderkop. U hoeft het kindgebonden budget meestal niet zelf aan te vragen. U krijgt automatisch bericht van de Belastingdienst. Heeft u geen bericht ontvangen maar wilt u wel weten of u recht heeft, kijk dan voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Kinderopvangtoeslag

Gaat uw kind naar de kinderopvang omdat u werkt of een opleiding volgt, dan kunt een deel van de kosten terugkrijgen van de Belastingdienst. U kunt kinderopvangtoeslag krijgen voor dagopvang of voor de naschoolse opvang. Voor het overblijven of de tussenschoolse opvang is het niet mogelijk om kinderopvangtoeslag aan te vragen. U kunt de kinderopvangtoeslag aanvragen via de Belastingdienst.

Bereken uw recht

Via Berekenuwrecht kunt u met een paar eenvoudige stappen direct zien voor welke toeslagen u mogelijk in aanmerking komt. Aan de uitkomst van bereken uw recht kunnen echter geen rechten worden ontleend.

0 Files: 

Over

Zorgzaam Soest is een initiatief van de gemeente Soest en organisaties in Soest en Soesterberg.  Zorgzaam Soest gaat over zorg, welzijn en samenleven. Lees meer

Vraag of idee?

Ons kernteam werkt dagelijks aan Zorgzaam Soest en staat klaar voor uw vragen of suggesties voor verbetering. Laat het ons weten via het contactformulier

Community

Dé online community voor professionals en vrijwilligers verbonden aan organisaties die zich inzetten voor zorg, welzijn en samenleven in Soest, Soesterberg. Meld je nu aan.

 

 

Cookie settings