Veilig reizen in het verkeer

Wilt u zelf nagaan of u alle verkeersregels nog kent? Veilig Verkeer Nederland heeft hier een online training voor. Deze training is er voor oudere verkeersdeelnemers die lang geleden hun rijbewijs gehaald. In de loop van de tijd zijn de verkeersregels en verkeerssituaties veranderd en is het veel drukker geworden op de weg. Hoewel senioren vaak jarenlange ervaring hebben in het verkeer, is de kans op letsel bij een ongeval bij senioren groter. 

Verkeerstest

Met de online verkeerstest test u of uw kennis van de verkeersregels nog up-to-date is. U kunt de test doen als u fietser, scootmobielgebruiker, voetganger of automobilist bent.

Doe de korte verkeerstest

Doe de uitgebreide verkeerstest

Opfriscursus

Daarnaast geeft Veilig Verkeer Nederland in het hele land opfriscursussen over de verkeersregels. De opfriscursus duurt twee of drie dagdelen van twee uur. Een WRM gecertificeerde docent geeft uitleg over de verkeerstheorie. U kunt bij hem terecht met uw vragen over het verkeer en de verkeersregels. Na de eerste bijeenkomst ontvangt u een theorieboek, zodat u dit kunt doornemen voor de tweede bijeenkomst. Bezoek de Opfriscursus in de buurt.

Maak een praktijkrit met uw eigen auto, scootmobiel of fiets

U kunt zich daarnaast opgeven voor een praktijkrit. Met een gecertificeerde docent maakt u, in uw eigen auto, een rit. Na afloop krijgt u een persoonlijk en deskundig advies over uw rijstijl. 

Over

Zorgzaam Soest is een initiatief van de gemeente Soest en organisaties in Soest en Soesterberg.  Zorgzaam Soest gaat over zorg, welzijn en samenleven. Lees meer

Vraag of idee?

Ons kernteam werkt dagelijks aan Zorgzaam Soest en staat klaar voor uw vragen of suggesties voor verbetering. Laat het ons weten via het contactformulier

Community

Dé online community voor professionals en vrijwilligers verbonden aan organisaties die zich inzetten voor zorg, welzijn en samenleven in Soest, Soesterberg. Meld je nu aan.

 

 

Cookie settings